Siirry suoraan sisältöön

Yhdistys

Riihimäen Taidemuseon Ystävät ry tukee Riihimäen taidemuseon toimintaa, edistää kuvataiteen arvostusta Riihimäellä sekä syventää jäsentensä kuvataiteen tuntemusta. Yhdistys edistää taiteen, erityisesti nykytaiteen ja Riihimäen taidemuseon tunnetuksi tekemistä.

Yhdistys järjestää kuvataiteen esittelyjä sekä luentoja ja seminaareja. Lisäksi yhdistys järjestää jäsenilleen vierailuja taidenäyttelyihin, -museoihin ja erilaisiin kulttuuritilaisuuksiin.

Riihimäen Taidemuseon Ystävät toimii yhteistyössä Riihimäen taidemuseon kanssa. Yhdistys pyrkii edistämään taiteen tutkimusta ja koulutusta sekä toimimaan yhteistyössä muiden taide- ja erityismuseoiden kanssa.

Riihimäen Taidemuseon Ystävät -yhdistys on kustantanut Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelmien teoksille konservointeja. Varsinkin nyt koronaviruksen estettyä kokoontumisia, retkiä ja luentoja, varoja on käytetty huomattavan paljon konservointiin. Yhteensä kymmenen teoksen konservointi on maksettu seuraavilta taiteilijoilta: Tyko Sallinen, Ferdinand von Wright, Venny Soldan-Brofeldt, Torsten Tisell, Yrjö Ollila, Verner Thomé, Per Åke Laurén sekä Jalmari Ruokokosken kaksi teosta.